درب ضد حریق چیست؟
درب ضد حریق چیست؟
قبل از اینکه بداینم درب ضد حریق چیست؟ باید به این نکته اشاره کنیم که همانطور که میدانید با استناد به مبحث سه مقررات ملی ساختمان ، درب ضد حریق استاندارد و ایمن دربی است که با انجام “” آزمایش درب ضد حریق استاندارد “” حائز شرایط مقاومت و محافظت در برابر حریق متناسب با محل استقرار خود باشد و همانگونه که احتمالا در جریان هستید مجموعهاي میباشد از عناصری شامل لنگه درب، چهارچوب، يراقآلات و ديگر اجزاءی كه مجموعاً یک درجه مشخص از محافظت در برابر حریق را تأمین مینمایند.
آیا میدانید درب ضد حریق چیست؟
زمان محافظت مورد نیاز در برابر آتش و حرارت چقدر است؟
این زمانبندی مطابق با مقررات و آیین نامه های ساختمانی مرجع تعیین می شود. طبق تعریف، مدت زماني كه يك درب ضد حریق، مطابق با آزمون استاندارد قادر به حبس كردن آتش باشد، درجهبندي محافظت در برابر آتش آن است که بر حسب ساعت يا دقيقه بیان ميشود. این زمانبندی در مقررات و آیین نامه های ساختمانی بروز رسانی میشوند
میخواهید بدانید درب ضد حریق چیست؟ باید بدانید فقط دربهایی میتوانند به عنوان درب ضد حریق برای محافظت بازشوها مورد استفاده قرار گیرند که عین نمونه کامل آنها آزمایش شده و درجه محافظت آنها مطابق با یکی از استانداردهای معتبر آزمون مقاومت در برابر آتش تعیین شده باشد.
برای دانستن این که درب ضد حریق چیست؟ نمونه کامل به دربی گفته میشود که دارای قاب، وسایل قفل و بست، سطوح شیشهخور (که در صورت وجود میتواند باشد)، ملزومات و قطعات مربوطه (به همان صورتی که در بازشوی مورد نظر نصب میگردد) باشد. دربهای ضد حریق باید به طور کامل و تماماً پیشساخته به محل منتقل شوند و بدون احتیاج به هرگونه دستکاری که مشخصات آنها را خدشه دار سازد، قابل نصب باشند.
درب ضد حریق چیست؟
تمام دربهای ضدحریق باید دارای مشخصات عمومی به شرح زیر باشند:
A) بایستی دارای مدارک فنی زیر باشد :
1) دارای گزارش آزمایش آتش از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و شهرسازی باشد.
2) دارای تائیدیه و گزارش آزمایش حریق از مراکز و آزمایشگاههای معتبر بین المللی (مانند آزمایشگاههای TBW, Warrington،LPCB،UL و …) باشد.
3) برای پروژه های خاص و مهم، نمونه واقعی در ابعاد کامل از محل پروژه توسط دستگاه نظارت یا نهاد معتبر شخص ثالث برداشت شده و آزمون آتش استاندارد توسط آزمایشگاه معتبر بر روی آن انجام شود.
گزارش آزمایش آتش باید در مقایسه با مقررات مرجع و الزامات مربوط به پروژه ارائه گردد.
B) درب ضد حریق، بر حسب نیاز، موقعیت قرارگیری در ساختمان و بر اساس مقررات مرجع دارای سیستم های
خودبسته شو با حالت آرام بند، سیستم خودکار بسته شو و دستگیره آنتی پنیک استاندارد باشد:
استثناء: درهاي آتش مستقر در ديوارهاي مشترك جداكننده واحدهای خواب در آپارتمان¬های مسکونی میتواند
فاقد سيستم خودبستهشو یا خودکار بسته شو باشد.
C) پس از بسته شدن باید بتواند گسترش آتش و دود را از هر طرف به طرف دیگر مسدود کند.
D) زمان محافظت مورد نیاز در برابر آتش را مطابق با مقررات و آیین نامه های ساختمانی مرجع تامین نماید.
هر چند استاندارد های روز دنیا در رابطه هاب درب های ضد حریق در هر سال تغییراتی میکند ما خود را با این مقررات و استاندارد ها وقف میدهیم و کار خود را به روز رسانی میکنیم که میتوانید ما را در لیست یو ال اروپا بیابید و ما مجوز از این اتحادیه را کسب کرده ایم و کارهای خود را با مجوز ایشان و تاییدیه نهایی خدمتتان ارسال میکنیم با این تضمین که همه آپدیت های 2019 نیز بر روی این درب ها صورت گرفته است.